I Sverige har vi en fin tradition med fack och arbetsgivare. Naturligtvis tycker man ibland olika, konstigt vore det annars. Den fina traditionen håller på att försvinna med fackets tilltagande utpressningsaktioner. Visserligen är det, vad vi vet, bara SAC som utövar metoden i bästa Al Capone stil.

Men det finns andra exempel som Byggnads utpressning av det lettiska byggbolaget eller Handels utpressning av salladsbaren i Göteborg. Inga smickrande aktioner precis.

Det är en ojämn kamp. Det är bara att betala som ett rederi sa eller lägga ner som salladsbaren blev tvungen till. Facket har ensidigt lierat sig med de rödgröna. Frågan är om det innebär att fack med MC metoder ska tvinga alla att bli bidragsberoende?

Uppdatering: På ekot hörde jag att Vänstern stödjer utpressningsmetoderna. Bevare oss för dessa ledare. Vad är de rödgrönas syn?

SvD, DN

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

One Response to “Finns kopplingar mellan fack och MC-gäng?”

  1. Tror att man ska vara försiktig i användandet av begrepp, om man tar i för hårt så kommer det backlasha. En fackföreningsaktiv i italien som bekämpar maffian tycker till: https://www.sac.se/Aktuellt/Nyheter/Serenetta-Monti-bem%C3%B6ter-Hanne-Kj%C3%B6llers-ledare

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>