IPRED fortsätter att uppröra människor och de har anledning att var upprörda. Förslaget är vanvettigt och kommer dessutom inte att hindra nerladdningar. Tvärtom kommer ny teknik att införas vilket jag har skrivit om tidigare.

Piteå tidningen har skrivit en alldeles utmärkt artikel i ämnet. Läs den! De skriver:

Detta innebär att musik- och filmbolagen får rätt att från internetleverantörer få ut namn och adress på personer vars internetabonnemang misstänks ha använts för fildelning. Detta är att betrakta som extrapolisiära befogenheter i och med att inte ens polisen kan få ut dessa uppgifter i dagsläget.

Gången är sedan att musik- och filmbolagen skickar brev och begär ersättning annars blir det rättegång, dvs ren utpressning.

Liknande lagstiftningar har införts i flera andra länder och resultatet har varit detsamma överallt. Bolagen har skickat ut utpressningsbrev där de kräver tiotusentals kronor under hot om skadestånd i hundratusenkronorsklassen. Lågt ställda beviskrav har lett till att även människor utan dator har råkat ut för detta.

Jag har tidigare frågat mig vad som händer om min dator angrips av virus som mig oveteligen laddar ner filer plus ett nytt virus som förstör det första och därefter laddar upp filerna. Vem är ansvarig?

Detta lagförslag måste stoppas. Oavsett vad man tycker om upphovsrätten eller dem som bryter mot den kan vi inte acceptera att rättssäkerheten sätts ut spel genom att regeringen ger privata bolag polisiära befogenheter och rätten att idka utpressning.

Vi släpper mördare fria därför att bevisningen inte håller. Ingen har heller kommit på tanken att skicka ett utpressningsbrev till mördare annars blir det rättegång.

Rättsäkerheten är viktig. Vi vill inte bli utsatt för utpressning!

Läs även andra intressanta åsikter om , , ,

No related posts.

Tags: , , ,

3 Responses to “Filmbolagen kan skicka utpressningsbrev”

 1. Dom inte bara kan skicka utpressningsbrev, dom gör det också.

  http://www.bbc.co.uk/blogs/wat.....ng_le.html

  Och här kan Du se filminslaget som tillhör reportaget.

  http://www.youtube.com/watch?v=4MMF9YbAhNA

 2. Would you like watching movies online? Arrive at our site, here you can view movies absolutely free!
  And even acquire!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Det blir straffbart att vara anonym

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>