Färre arbetare ska försörja fler bidragstagare kan man sammanfatta de rödgrönas ståndpunkt med.

Vad händer om alla, jag menar alla, skulle arbeta i offentlig verksamhet? Pengarna skulle ta slut även om alla betalade 75 % i skatt. Ändå påstår Ohly att framtiden finns i offentlig verksamhet. Ylva Thörn, Kommunals ordförande som nu vill bli landshövding, säger att kommunerna kan inte avskeda kommunanställda eftersom då minskar skatteintäkterna!

Vad händer om MP förbjuder biltrafik eller chockhöjer bensinskatten och stänger alla kärnkraftverk?

Att chockhöja skatterna som S vill, leder till att de med låg- medelinkomster får det knapert och de med höga inkomster jobbar mindre, eftersom det inte lönar sig att arbeta. Konsekvensen blir att vi blir ännu fler som är beroende av bidrag och färre som jobbar. Att kalla detta för en jobbpolitik är ett slag i ansiktet för alla, som idag arbetar.

I slutändan kommer statens pengar att inte räcka till. Inom vården får vi större väntrum som Mona Sahlin uttryckte det. Ohly får sluta med att gå till Sofiahemmet eller här kanske det blir undantag för pamparna?

SvD, DN, Aftonbladet, Expressen, Tokmoderaten

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>