Färre arbetare ska försörja fler bidragstagare kan man sammanfatta de rödgrönas ståndpunkt med.

Vad händer om alla, jag menar alla, skulle arbeta i offentlig verksamhet? Pengarna skulle ta slut även om alla betalade 75 % i skatt. Ändå påstår Ohly att framtiden finns i offentlig verksamhet. Ylva Thörn, Kommunals ordförande som nu vill bli landshövding, säger att kommunerna kan inte avskeda kommunanställda eftersom då minskar skatteintäkterna!

Vad händer om MP förbjuder biltrafik eller chockhöjer bensinskatten och stänger alla kärnkraftverk?

Att chockhöja skatterna som S vill, leder till att de med låg- medelinkomster får det knapert och de med höga inkomster jobbar mindre, eftersom det inte lönar sig att arbeta. Konsekvensen blir att vi blir ännu fler som är beroende av bidrag och färre som jobbar. Att kalla detta för en jobbpolitik är ett slag i ansiktet för alla, som idag arbetar.

I slutändan kommer statens pengar att inte räcka till. Inom vården får vi större väntrum som Mona Sahlin uttryckte det. Ohly får sluta med att gå till Sofiahemmet eller här kanske det blir undantag för pamparna?

SvD, DN, Aftonbladet, Expressen, Tokmoderaten

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to “Färre arbetare ska försörja fler bidragstagare ?”

 1. ”Att chockhöja skatterna som S vill,” Du får väl vänta med ett sådant uttalande till de har presenterad hur det skall finansieras! Du lyssnade lite för mycket på Alliansen!
  Chock höja skatterna, låt mig säga så här: Jag klarade mig utmärkt innan jobbskatteavdraget! Nu när jag har blivit arbetslös hade jag föredragit att få dessa 1500:-/mån! Istället har jag fått sänkt A-kassa, jag förlorar drygt 6000:-/mån netto!
  Så i Alliansens Sverige är det arbetslösa och sjuka som fått betala skattesänkningarna!
  Det är rättvisa a´la Alliansen!

 2. Även om det intge gällde i ditt fall finns det många lågavlönade som har för låga löner. För att lösa detta kan du antingen höja lönerna med 20 % eller sänka skatterna så att det motsvarar en löneökning med 20 %.
  Alliansen har valt det senare, vilket också får effekten att det lönar sig mer att arbeta än att leva på bidrag. Kommer fler i arrbete får dessutom pensionärerna det bättre på sikt.

  Hörde idag att arbetsmarknaden börjar förbättras vilket är positivt för dig som söker arbete, men utan tvekan behövs det fler privata arbetsgivare.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>