Bild på fängelsestängselIbland förfäras vi över varför fångar får bättre mat än barn och åldringar. På något sätt accepteras detta utan att vi förstår det. Barnens skollunch ska kosta 5 kr medan fångarnas får kosta 50. Varför har politikerna bestämt att det ska vara så?

Henrik Unné försöker förklara detta i ett inlägg i Newsmill

Brottslingar är sämre människor än oskyldiga barn. De har fallit djupare. Så enligt altruismen är det bara rätt att de ska få bättre mat än barnen. Och om någon förälder reser sig upp och kräver bättre mat för sina egna barn, ska hon avfärdas som ”självisk”, enligt altruismen. Att slå vakt om sina egna närmsta är ju onekligen själviskt. Och att finna sig i att de egna barnen får sämre mat än brottslingarna är ju att göra en uppoffring – vilket är vad man _ska_ göra enligt altruismen.

Enligt Henrik säger har vi blivit itutade med hjälp av galna filosofiska idéer att det moraliska idealet är självuppoffring för andra, den alttruistiska moralläran. Den galenskapen menar Henrik följer politikerna trots att barnen är framtidens väljarstöd.

Intressant är att några av kommentarerna till inlägget försvarar förhållandet med argumentet att det är olika budgetar. Vi har en tendens i Sverige att aldrig ställa politiker till svars. I detta fall skulle det alltså vara ofullkomligheter i tekniken som är orsaken inte människor. Feghet kallar jag detta. Ni politiker borde ställa er upp och förklara varför brottslingar ska ha bättre mat än barn och åldringar.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Fångarnas lunch får kosta 10 gånger mer än barnens”

 1. Vet hur all felaktig information sprids igentligen men vill här klargöra vad som är äkta fakta:

  En intagens dagliga s.k. matpeng är 38:- per dag och per person.

  För denna summa får de frukost, lunch, middag samt två mellanmål. Det ingår även eventuella engångsprodukter i detta belopp.
  Fångarna kan alltså planera sina inköp där det är självhushåll men får inte köpa in mat m.m. för mer än 38:- per person och dygn.

  Så de intagna har absolut inte 10 ggr högre belopp till sin lunch än vad skolbarnen har.

  Jämförelser måste ju göras utifrån hur sanningen ser ut.

  mvh
  melinda

Trackbacks/Pingbacks

 1. Stackars interner

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>