Facken har gjort en massa nytta. Men det var förr. Numera är de i första hand stödtrupper till ett socialistiskt samhälle lett av de rödgröna. Facken blockerar jobb som jag skrev om igår.

Inte undra på att folk flyr facken när målet om ett socialistiskt samhälle är viktigare än medlemmarnas väl och ve. Hälften av folket tror ju inte på en marxistisk/socialistisk världsordning.

Ta Kommunal t.ex., som så helhjärtat stöttar Mona Sahlin trots den kvinnofälla som socialdemokratin har åstadkommit. Om Kommunal skull jobba för sina medlemmar så skulle man jobba för flera privata aktörer som skulle höja lönerna för deras medlemmar i ett nafs. För att inte tala om motståndet till skattesänkningar för deras medlemmar!

Facken behövs men de behöver göra sig fria från det politiska oket. Jag förstår att det är en svår nöt för pamparna som då går miste om toppjobb i partiet. Alternativet är nya fack som har medlemmarnas intressen som utgångspunkt.

DN är inne på samma sak och skriver:
LO har historiskt varit bra på att organisera industriarbetare i storföretag. Men nu måste man tänka om och nå ut på små arbetsplatser med mycket varierande arbetsvillkor. Att tillämpa traditionellt fackligt maktspråk – som bojkotten mot en salladsbar i Göteborg häromåret – är kontraproduktivt. Här behövs nytänkande och flexibilitet.

SvD skriver:
Förbund som anpassar sig till nya tider, som erbjuder medlemmar adekvat stöd istället för att verka som marxistiska kamporganisationer, klarar sig. Så har akademikerförbundet Saco stått sig väl, när LO-förbunden rasat.

Aftonbladet skyller allt på regeringen och A-kassan och glömmer att A-kassan snarare tvingade in folk i facket än underlättade för arbetslösa att få ny jobb. Även där behövs en reformering.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

One Response to “Facken behövs men knappast marxistiska stödorganisationer”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Skicka upp LO-toppen till Norrland att plocka bär!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>