Starkt gjort av Reinfeldt att ena EU kring sina nya ledare. Jag tror att blev rätt i slutändan. EU är inte mogen för starka ledare. Nu valde man personer som utan prestige kan lotsa sig fram i EUs labyrinter.

Vi behöver bara gå till Sverige för att förstå att en stark ledare inte gör sig besvär. De rödgröna med sossarna i spetsen skickade ett gäng kritiker till EU. Helst vill de skrota EU om det var möjligt. Andra länder har också skickat personer som är tveksamma till EU. Att i det klimatet vara stark är ogörligt. Aftonbladet dock skulle vilja ha en stark ledare!

Herman vem? skriver DN. Men det återstår att se om inte okända trots allt är det bästa. DN sammanfattar med: Måtte Herman Van Rompuy, liksom Cahterine Ashton, överraska alla skeptiker och visa att de kan företräda Europa med beslutsamhet och moralisk auktoritet.

EU får en fantastisk utrikesminister i Catherine Ashton skriver vår frihandelsminister på sin blogg:

Hon har på den korta tid hon varit EU´s kommissionär i handelsfrågor varit extremt effektiv och tydlig och samtidigt lyssnande gentemot andra parter. Hon har lyckats med frihandelsvavtal mellan EU och Sydkorea, löst konflikter med USA, fixat banankonflikten med Latinamerika inför slutförhandlingar i Doharundan och kommit en bra bit vidare i förhandlingarna om EPA avtalet, och mycket mer.

Vackra ord som förpliktigar. Vad Bildt tycker om valen vet vi inte än. Igår var han kritisk till att det förmodligen kommer att bli svaga representanter för EU.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

One Response to “EU är inte mogen för starka ledare”

 1. Vad jag känner till så har hon aldrig blivit
  vald av folket vid något tillfälle under sin
  politiska karriär.

  Dessutom är hon Baronessa.

  Är det verkligen en nån som kvinnor i EU:s
  27 länder kan se som en förebild?

  Man blir ju verkligen förvånad av att demokratin
  tycks ha varit så frånvarande i hennes liv om detta
  nu stämmer.

  EU behöver ju legimitet men det bidrar inte hon med.

  Kvinnor från alla partier verkar 100 %
  nöjda och inte en enda kritisk röst hörs.

  Illa.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>