MP kommer att få det svårt att visa att en röst på MP inte är en röst på Ohly. Flummig miljöidealism byts ut mot hårdför socialism. Jag kan tänka mig att inte alla inom MP kommer att var förtjusta över den utvecklingen.

Säkert kommer MP att hävda att Ohly utgör inget problem. Men om vi tittar på förhandlingstrumfen så verkar Ohly sitta på de flesta. Ju mer kompromisslös han är desto fler röster får han. Och om han skulle bli utslängd ur de rödgröna så får han ännu fler röster.

MP och S har inget att sätt emot. Det blir bättre när vi till slut sitter i regeringen kanske de tror. Men det är tveksamt. Ohly kan när som helst hota med misstroendevotum men därefter aldrig rösta fram ett borgerligt alternativ.

Vad kan MP och S göra. Det finns bara ett sätt. Stämma i bäcken! Sätta redan nu hårt mot hårt och visa väljarna att socialist-kommunistiska idéer hör till forntiden. Ohly kommer att lära sig och han kommer ändå alltid att rösta fram en rödgrön regering.

MPs strategi måste vara att ge Mona Sahlin råg i ryggen att utmana LOs pojke Ohly.

SvD, DN

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to “En röst på MP är i dagsläget en röst på Ohly men det går att ändra på”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Att leta efter andra världar
  2. Kommunister och Sverigedemokrater

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>