Det blev en bra och intressant debatt som jag tror gör det lättare att välja sida. Om det nu finns två sidor! Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt ångade på med vad han tror Sverige behöver och det skrämmer nog de flesta. Löven försökte hålla avstånd till till Sjöstedt men hur ska det gå i regeringsställning undrar nog de flesta.

Alliansen var enig, det tycker nog de flesta. Skillnaderna mellan Alliansen och Löven verkar var små så varför välja Löven? Med lite mindre RUT och mer bidrag till sjuka och arbetslösa försöker Löven locka till sig väljare men är det ett vinnande koncept?

Miljöpartiets Åsa Romson var bra i debatten, kanske bäst. Hon var förvånande nog balanserad i frågor som inte berör miljön och hennes förkärlek för socialism syntes inte alls. Kanske har hon missförståtts eller så siktar hon på att ersätta Annie Lööf i Alliansen. Reinfeldt, som säkert medvetet, intog en statsmannapose blev säkert nöjd med Romsons inlägg. Där finns en öppning ifall det skulle sluta illa för något litet alliansparti.

Några frågor blev lite konstiga, som skolfrågan och vinsterna.

Alla ska ha kompetens för universitet försökte många vinna poäng på. Björklund hade en poäng i att påpeka att alldeles för många hoppar av utan någon grund alls att stå på. Löven lyssnade dock inte på detta utan tycks mena att lite spill får man räkna med. Nja i regeringsställning skulle han nog säga något annat.

Inga vinster för privata alternativ dundrade Sjöstedt med. Alltså valfriheten ska bort. Nej inte alls påstår Sjöstedt, valfrihet ska finnas men inga vinster!! Hur tänker han? Om det blir förlust då, ska skattebetalana täcka de hålen för de privata företagen eller??

Löven har insett att resurserna är begränsade, han har också insett att många är väldigt nöjda med privata alternativ trots att de gör vinst på samman peng som de kommunala får. Det får en att istället undra över vad de kommunala gör för pengarna. Jo byråkrati förstås.

Segrare i debatten? Svårt att säga om man ska se till regeringsalternativ. Där finns det bara ett svar och det gav debatten ett tydligt svar på.

SvD1, SvD2, DN, AB, Expr

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “En intressant debatt som underlättar”

  1. Folkpartiet är räddningen för Sveriges skolsystem…

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>