Att Calmfors inte föreslår några åtgärder som underlättar för företagare förvånar mig inte. Ekonomer och företag passar i längden inte ihop. Företag är förknippade med risker och ekonomer avskyr den sortens risk. Jag säger den sorten för vi har sett att ekonomer gillar risker om det kan ge snabba pengar.

Företag är, tyvärr för ekonomer, långsamma penningplaceringar förenade med svårbedömda risker. Tyvärr för ekonomer är företag de enda som på lång sikt kan ge avkastning och välstånd.

Att som Calmfors föreslå mer pengar till kommunerna är därför förståeligt men samtidigt obegripligt. Vi måste väl bygga för framtiden och företagen är framtiden. SvD tycker att de frågorna är obesvarade. Visserligen tycker Kommunal att man inte kan sparka kommunalanställda för då får kommunen in mindre skattepengar! En sorts Ebberöds bank. Att ekonomer gör det så enkelt för sig är alltså förvånande. DN håller dock med att det behövs mer pengar till kommunerna. Det är många som har glömt företagen.

Allansen leds också av en ekonom. I dagsläget verkar det bara som om Centerpartiet har fattat att det är företagen som är grunden till välstånd. Det offentliga kan inte skapa resurser utan bara använda sig av resurser. Sanna Rayman är också lite imponerad av Centerpartiet.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

One Response to “Ekonomer måster lära sig att ta risker”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ett vallöfte från Maud – lika mycket värt som en rubel från Kreml « Röda Berget

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>