Man upphör aldrig att förundras. Jag trodde jag jag hade hittat det värsta när jag skrev om att IPREDlagen är ett hot mot rättssäkerheten.(Rick Falkvinge har efter brev från STIM därefter sagt att det inte var STIM utan systerorganisationen Sami som stämmer Pizzabagaren, som hade blandat ihop namnet på de två organisationerna.)

il caffèMen jag hade fel angående det värsta. En annan effekt av IPREDlagen är att man i fortsättningen måste legitimera sig när man köper en kopp kaffe. Skälet är att många kaffestugor har trådlös internetanslutning som man kan ansluta sin dator till och surfa medan man dricker sitt kaffe.

IPRED-anhängarna misstänker genast att man fildelar i smyg. Därför kommer de att kräva legitimation av kaffegästen. Annars stämmer de förstås ägaren till kaféet.

Vad är det för värld vi går in i? Bara för att musikindustrin ska få sina pengar. Tror de. Läste att Amazon tjänar sina bästa pengar på gratis musik. Mårtensson skriver:

Där ser vi att det mest sålda albumet under 2008 var gratis. Det heter ”Ghosts I-V” och är av Nine Inch Nails. Trots detta har Amazon fått störst intäkter på detta album under 2008. Det var frivilligt att betala och ändå gjorde konsumenterna det i stor utsträckning. Här finns en spännande dynamik. Här finns spännande affärsmöjligheter.

Politiker, inse fakta! IPREDlagen är ett stolpskott.

Förändringar är på gång. I Sydsvenskan kan man läsa att Apple släpper kopieringsskyddet:

Världens största skivaffär släpper kopieringsskydden. Apples Itunes erbjuder i vår all musik utan kopieringsskydd, och utlovar också förbättringar för musikhandel via Iphone. Men om du vill få bort kopieringsskyddet på de låtar som du redan har köpt på Itunes måste du betala en extra avgift på ett par kronor per låt.

För övrigt är sidan wifikartan.se en bra site om man vill hitta ett kafé med trådlös gratis internetanslutning. Njut så länge du kan!

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , ,

One Response to “Effekten av IPREDlagen blir bara värre och värre”

  1. Jag har förslag på hur man bekämpar lagens konsekvenser. T.ex att man åker på skadestånd för att ha laddat ner olagligt.
    De som drabbas av skadestånd och de som väljer att solidarisera sig med dessa, vilket alla kommunister borde göra, måste förstå att organisera sig kollektivt.
    Åker någon på ett skadestånd vägrar man helt enkelt att betala. Tillsammans med andra utsäter man också skivbolagen, antipiratbyrån, kronofogden, ja dem som försöker driva in skadeståndet för våldsamma påtryckningar, så våldsamma att de skräms att dra tillbaka skadeståndskravet. Självklart är man också beredd på att få polisen efter sig och är starka nog att bekämpa dem . Redan idag finns exempel på att antipiratbyrån utsatts för hot och det borde vänstern stödja helhjärtat och vekra för att hoten verkställs och blir systematiska.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>