Makt betyder allt, kosta vad det kosta vill. Så ungefär verkar moderaternas valspråk lyda.  Socialdemokraterna har alltid lyckats neutralisera vänsterfalangen med undantag för Juholt perioden.  Reinfeldt är inne på samma linje, att neutralisera högerkrafterna.

Tanken är att man pratar vacker men gör något annat. Som nu t.ex om att företagarna behöver mer tid till att företaga. Det var det vackra talet, i verkligheten inför man regler som innebär att företagarna ska arbeta ännu mer åt myndigheterna, i detta fall skattemyndigheten.  Anni Lööf låter man prata som om hon hade något att säga till om.

Makten betyder allt. För väljarna vore det ointressant att ge makt om man inte vill något med makten. Typiskt är att det knappast blir någon större skillnad för medborgarna och företagen om socialdemokraterna kom till makten. Förhoppningsvis kan fler kvinnliga företagare göra ändring!

Ibland undrar man om det inte vore bättre med en teknokratisk regering eller är har vi det?

SvD,

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

One Response to “Därför faller moderaterna i S-fällan”

  1. Nej, politikerna påverkar betydligt mindre än man kan tro. Marginella skillnader oavsett vem som vinner valet.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>