Tanken har funnits där ett tag. Att de rödgröna har en vision med samhället. En vision som de inte vill eller vågar offentliggöra. Värre än så, flertalet av sympatisörerna känner inte till den.

Tanken förstärktes efter en debatt med stockholmsvänstern. DN gjorde oss först medvetna om hur många som kommer att betala förmögenhetsskatt om de rödgröna får makten. SvD följde efter och undrar varför de rödgröna inte gillar att vanliga människor sparar och blir lite ”mellanrik”.

Tanken är enkel. Socialism mår bättre av att folket är fattiga eller lever på bidrag. Så hur når vi dit frågar sig strategerna hos de rödgröna. Svaret ser vi nu. Steg för steg höjs skatterna och bidragen. Allt under flummiga förklaringar om solidaritet.

Med detta i minne är det lätt att förstå varför vänsgtern tidigare har behandlat invandrare så stymoderligt. Invandrare är oftast bra entreprenörer som lätt skulle lyckas om de bara fick chansen.

Jag har tidigare frågat mig varför någon vettig person skulle kunna rösta på socialism efter att ha sett hur folket i DDR har lidit. Frihet är inte heller förenligt med socialism.

Men ”fattigdom” och bidrag kanske inte är den dröm som de rödgröna borde fika efter. Mauricio Rojas skriver idag i SvD:

Fattigare men tryggare kan då någon säga till det svenska eller franska systemets försvar, men bränderna som härjade Frankrikes städer för inte så länge sedan och de svenska förorternas bekymmersamma situation vittnar om att inget tryggt samhälle kan bygga på ett växande utanförskap, oavsett hur många bidrag som kan ges och andra åtgärder som kan sättas in för att reparera dess följder.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>