Dags att göra upp skriver DN idag på ledarsidan. DN tänker i första hand på en socialförsäkringsreform över blocken. Vi är nog många som håller med. Detta ständiga nej sägandet från oppositionen är inte direkt kreativt för Sverige.

Energi, miljö och vård är andra områden som man borde bli överens om. Åtminstone mellan socialdemokrater och alliansen.

Problemet är att det finns inga att prata med. Man är från socialdemokraternas sida helt inställd på maktfrågan och vill inte ha några överenskommelser med alliansen. SvD inlägg talar sitt tydliga språk. Den socialistiska delen av rörelsen tillsammans med vänstern och miljöpartiet har fått blodad tand och Mona Sahlin är för svag att stå emot.

Det är synd. Så mycket återställning kommer det nog inte att bli så det kommer att bli en häftig svekdebatt ifall de rödgröna vinner valet. Någon återställare tvingas man göra för att inte koalitionen ska spricka.

Det bästa alliansen kan göra är att fortsätta med sina förändringsprogram. Glöm att Veronica Palm tycker att vi borde vara ännu sjukare i Sverige trots att vi idag är världens sjukaste land. Hon har bara sossarnas uppdrag att säga nej.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

One Response to “DN gör ett försök”

  1. Jag har aldrig lctyaks tycka att det ser annat e4n re4tt dumt ut att citera tyskar pe5 engelska. Man kan ff6rste5s vilja citera dem pe5 ett spre5k folk ff6rste5r, men varff6r inte svenska, i se5 fall? Engelska har ju ingenting med saken att gf6ra. Det e4r en f6verse4ttning fre5n ett annat spre5k till ett spre5k som e4nde5 inte e4r vad texten i f6vrigt e4r skriven pe5.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>