Det är ingen hejd på vad dåligt det är i Sverige under Reinfeldts ledning. Det är bara elände om man får tro socialdemokrater och vänsterfolk. Att väljarna gillar allt beror bara på att de inte förstår sitt eget bästa.

I botten måste denna klagan bero på dåligt självförtroende. Varför skulle man annars ha något emot att ungdomar får lära sig ett yrke utan att tvingas att bli teoriproffs. Varför tjafsa så mycket över arbetslinjen när man själv bara har bidragsjobb att komma med. Och det mest underliga av allt, varför vara så emot valfrihet när man ser vad brist på valfrihet i Nordkorea (eller vänsterns hjärtebarn Kuba) kan leda till.

Vi behöver konstruktiv kritik från oppositionen, inte skjuta från höften retorik. Ta vården av äldre som exempel. Caremas vanvård är förfärande men handen på hjärtat, vanvård har vi hört talat om tidigare också. Med flygsäkerhet som utgångspunkt tänker nu Carema ändra bilden totalt. Ett grepp som den kommunala vanvården nog aldrig skulle komma på.

Saker kan alltid bli bättre men det kräver att oppositionen blir vassare och kommer med förslag som inte andas dåligt självförtroende.

SvD, DN, AB1, AB2

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Dåligt självförtroende lyser igenom”

 1. Rolf – Om du sätter in dig själv eller någon du älskar i din närhet i det inlägg som du skrivit ovan så får det en helt annan dignitet. Skattepengar kan mycket väl användas till privat vård under förutsättning att överskottet återanvänds i verksamheten och inte som nu skickas till skatteparadis.

  Det resulterar i vanvård. Skulle du vilja bli vanvårdad? Vet du vad det innebär? Har du några personliga erfarenheter? Kan du se dig själv i rollen som gammal sittandes i rullstol halvsidesförlamad av en stroke och begynnande demens?

  Företag som saknar intresse för kärnverksamheten och som i första hand är intresserade av att göra stora vinster som riskkapitalistbolagen är inte lämpliga i vårdbranschen.

  Så här kan vanvård se ut http://demensbloggen.files.wor.....5/brev.pdf

  Bertil Stolt

 2. Du menar att jag tycker vanvård är bra. Jag skrev tvärtom att vanvård är förfärligt. I monopol vare sig de är offentliga eller privata finns risk för vanvård.

  Nu var poängen inte detta utan brist på självförtroende skapar underliga ställningstaganden från socialdemokrater och vänstern.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>