Det är många ihärdiga bloggare som vurmar för ett annat samhälle. Exakt vad de vill uppnå är kanske lite oklart men ett gemensamt har de, nämligen att allt Alliansen har gjort och avser göra är skit. Att samhället har förvandlats bortser man ifrån.

Ett annat gemensamt drag är att det var bättre förr. De använder gärna värdeord som solidaritet och demokrati och menar tydligen med detta att det är bättre att alla är fattiga än att någon blir rik.

Rik får man tydligen bara bli om man vinner på tips, är idrottare eller en höjdare i partiet. Med solidaritet menas att man ska bocka och buga för politiker som då ger en högre bidrag.

Alliansen har ändrat på allt detta. Kanske inte så snabb takt som många skulle önska men inriktningen är spikad. En inriktning som förfärar socialdemokraternas Veronica Palm, som vill tillbaka till hur det var förr.

Nu ska också sägas att det finns tänkvärt i det som  skrivs bland de röda bloggarna. Eftersom de så kritiskt granskar regeringen så upptäcks också saker som bör rättas till och det hoppas jag Reinfeldt tar till sig.

DN,SvD,Aftonbladet,Expressen,Ett Hjärta Rött,Röda Malmö,Alltid Rött alltid Rätt, Röda Berget,Monica Green

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

6 Responses to “Det är svårt att förstå vad de “röda” bloggarna vill”

 1. Allt var inte bättre förr och inte nödvändigtvis felfritt. Men vad vi vill? Vad sägs om ett samhälle som tar hänsyn till de som inte är rika innan de tar hänsyn till de som är rika?

 2. Nej Rolf Eriksson!

  Förstår du inte vad en massa röda bloggare vill så är du bara att beklaga.
  Visst skrivs det en massa smörja på det hållet, men en hel del korn hittar de också.
  Ett korn är faktiskt jämförelsen med förintelsen som du beklagade.
  (Fast jag förstår inte om det är jämförelsen eller förintelsen som du egentligen beklagar. Att man kan göra en sådan jämförelse förmår du tydligen inte att inse)
  Om du läser deras bloggar ordentligt kommer du att finna ett genomgående drag i deras idéer, nämligen:
  DET VAR INTE BÄTTRE FÖRR, MEN DET ÄR SÄMRE NU! MYCKET SÄMRE!
  Vad de saknar är solidaritet, vilket inte är detsamma som lojalitet.
  Vad de saknar är omsorgen om alla sköra medmänniskor.
  Vad de inte vill ha är en regering som representerar Framstegsteologin.
  Även om många inom vänstern faktiskt är djupt religiösa, så är de inte SÅ egotrippade.

  Men jag måste ge dig rätt i en viktig sak. De Röda bloggarna kommer sällan med rejäla förslag, med rejäla alternativ. Det gnälls fasligt mycket!

  Fast det är rysligt kul att gnälla!
  :-)

 3. Vad du fick förintelsen ifrån vet jag inte. Jag tycker en opposition ska vara stark men stark är man inte om man bara gnäller. Det måste väl finnas några mer idéer än Butler i T-banan, eller?

 4. Du glömmer visst att jobbskattteavdragen gett mer till de lågavlönade än vad LO åstadkommit över flera år. Du glömmer också fusket inom bidragssfären. Först när ni kommer med förslag hur man säkerställer att bidrag kommer till de som behöver dem och inte till fuskare blir ni trovärdiga.

 5. Måste be om ursäkt.
  Jag blandade ihop dig med en annan kommentar högre upp.
  Gubbfan börjar väl bli lite väl gaggig antar jag.

  Men vad gäller idéer från de röda måste jag nog göra dig besviken.
  Jag tror inte de har mer än den där löjliga butlergrejen.
  Jag är nämligen ganska övertygad om att de flesta idéer som den gamla socialdemokratiska regeringen hade, var just de som alliansen genomfört.
  Det mesta låg faktiskt praktiskt taget färdigt på departementen.
  Sedan spekulerade man med att förlora valet, borgarna genomförde eländet, man skulle vinna nästa val och ta tillbaka pyttelite och få framstå som hjältar och befolkningens räddare. Så genomförde man gnällvalet och ve och fasa, man förlorade en gång till. Men det gör inte partiledningen så särskilt ledsen. Med fackpamparnas välsignelse gör man samma försök till nästa val har man tänkt sig.
  Alltså ett litet steg tillbaka, men inte helt, bara lite.

  Du skall ha klart för dig att myten om bidragsfuskare är en myt som odlas särskilt hos LO-topparna och en del i partiledningen.
  Folk vill egentligen klara sig själva, slippa stå med mössan i hand hos soc, försäkringskassan eller arbetsförmedlingen. Ytterst få vill leva på bidrag.
  Att så många människor pysslar med diverse lotterier, spel och fonder hänger mest samman med att de vill komma till den punkt där de kan be chefen fara åt… ja du vet. Man vill inte stå i någon beroendeställning. Så glöm myten om bidragsfuskande i allmänhet. Fusk och mygel kan du nog hitta hos diverse höjdare, men knappast hos vanligt folk.

  Men åter igen måste jag be om ursäkt för sammanblandningen.
  ”Gammeln tar dig” är ett uttryck som används där jag bor.
  Tydligen är det dags.
  :-(

Trackbacks/Pingbacks

 1. Så kommer S tillbaka

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>