Visst lönerna för sjuksystrarna är för låga. Det inser nog de flesta men få har presenterat någon lösning på problemet. Tyvärr är det inte bara lönerna det är fel på. Det finns många patienter med ovanliga sjukdomar som inte behandlas alls.

Kronisk borrelia är exempel på en sjukdom som inte behandlas och det finns flera. Konsekvensen är att svenskar vallfärdar till Tyskland och Norge för att få behandling. Varför, tja säg det. Om man har lunginflammation och inte blir frisk efter en 10 dagars antibiotika kur får man mer antibiotika. Men blir man inte frisk efter samma kur för borrelia får man ingen mer medicin. Istället får patienten beskedet att det är inbillning. På så sätt utvecklas kronisk borrelia.

Och eftersom kronisk borrelia inte accepteras i Sverige måste patienterna åka utomlands. Borrelia är inte den enda sjukdomsbilden som inte accepteras, el känslighet är en annan. Och det finns säkert flera.

Slutsatsen är att dagsens läkare är fega. De vågar inte utmana politiker och överhet som av någon oklar anledning anser att vissa sjukdomar inte finns i Sverige.

AB

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

One Response to “Det är inte bara lönerna i vården det är fel på!”

  1. Japp! Svensk sjukvård måste lära sig av tyska borreliakliniker så att kronisk borrelia kan botas i Sverige för skattemedel. Svenska läkare och politiker blundar för borrelian, och en jävig läkare leder den nu pågående borreliautredningen.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>