Det är inte särintressen och bidrag som för Sverige framåt. Det är  företag och arbete som skapar välstånd.  Debatten kring Sofia Arkelstens resor blir därför lite lustig. Inte så att mutbrott måste utredas. Det visar inte minst det som händer i Göteborg.

Lustigt blir det därför att företag behandlas som pest medan det är ok för intresseorganisationer att göra vad som helst. Ändå kan det vara så att intresseorganisationers påverkan försämrar vårt välstånd. Att en intresseorganisation växer behöver inte betyda att Sverige blir bättre för alla.

Debatten visar att vi har en lång väg att gå. Det är inte LO som är den största intresseorganisationen eller vår vurm för storföretag som ska lyftas fram som ideal utan alla våra kämpande entreprenörer som befinner sig lång borta från maktens korridorer.

Jag tror inte heller att Sofia Arkelsten har sålt sin själ som Maria Eriksson skriver i SvD, men jag tycker ändå att man bör vara försiktig med storbolag och intresseorganisationer.

Henrik Berggren skrev i går i DN : Men om jag vore medlem i Moderaterna skulle jag inte vilja företrädas av Sofia Arkelsten.  Lite ohederligt tycker jag det är att nämna att nämna att Mona Sahlin som företrädare för socialdemokraterna känner sig mer knuten till en intresseorganisation än till de som röstat på henne.

Fridolin, som  uppenbarligen inte gillar Shell, låter sig friskt bjudas  av RFSU och som tack motionerar om mer stöd till organisationen. Är det ok frågar man sig (SvD Ledarblogg).

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>