Vänstern och numera även socialdemokraterna förfäras över vinsterna i vård och skola och vill förbjuda vinster. Det är fel tänkt. Det som ska stärkas är kvalitetskraven. Om man uppnår kvalitetsmåtten är det oväsentligt om det blir vinst över.

Att förbjudas vinst innebär att vinsterna döljs i verksamheten. I det gamla offentliga systemet blev det aldrig några pengar över för det fanns en regel att alltid göra av med alla pengar man fick och alltid äska mer pengar. Detta blev uppenbart när privata tog över. Då blev det plötsligt pengar över. Pengar som förr alltid doldes i verksamheterna.

Nu vill sossarna att pengarna ska gömmas igen som blir effekten av att inga vinstmedel får synas.

Det är fel tänkt samtidigt som valfriheten kan komma att begränsas.

Läs även andra intressanta åsikter om , , ,

No related posts.

Tags: , , ,

3 Responses to “Det är fel tänkt om vinsterna i vård och skola”

  1. Krister Nässén
    januari 24th, 2012 at 14:49

    ”I det gamla offentliga systemet blev det aldrig några pengar över för det fanns en regel att alltid göra av med alla pengar man fick och alltid äska mer pengar. Detta blev uppenbart när privata tog över. Då blev det plötsligt pengar över. Pengar som förr alltid doldes i verksamheterna.”

    Källa till detta?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nu måste väl ändå Reinfeldt vakna upp
  2. Vill (S) lura på oss socialism?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>