Jag har bävat inför de rödgröna, som med vänsterpartiet på framgång kan föra oss in i Putinland. Men Alliansen verkar inte bättre. FRA och IPRED lagarna förskräcker. Den senare ger nöjesindustrin större makt än polisen. Vår integritet verkar vara ett minne blott.

Sanna Rayman uppmärksammar frågan i SvD:

I Aftonbladet (16/12) intervjuas kriminalkommissarie Anders Ahlqvist om datalagringsdirektivet. Han gillar det skarpt och gör analysen att anonymiseringstjänster för internettrafik inte kommer att vara tillåtna efter att lagen trätt i kraft. Om Ahlqvists tolkning stämmer är det en synnerligen obehaglig biprodukt av en redan obehaglig lag.

Integritet i fokusMan kan uppenbarligen straffas för att man vill vara anonym. Storfräsarna kommer naturligtvis att gömma sig bakom hemligstämplat material, men vi andra åker dit. IPRED gynnar inte artisterna, som jag skrivit om tidigare, utan är enbart till för att bevara en förlegad distributionsapparat. Vad jag inte visste var att även Storebror gynnas av lagen. Alliansen borde veta bättre!

Faktum kvarstår - integriteten är på tillbaka gång till förmån för övervakningen. Utöver de problem med rättssäkerheten detta medför så får vi också andra effekter. Våra beteenden påverkas.

Med dessa lagar är det fritt fram för vänstern att införa Puttinregler i landet.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

One Response to “Det blir straffbart att vara anonym”

  1. Revolution på G..

    Detta Stazi system lär inte finnas kvar länge till.

    The shit will hit the fan.

    något år kvar nu bara.

    Jag tippar 2012

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>