Vilken ministerpost strävar Lars Ohly efter? Efter debatten igår lutar det mot utrikesposten. Hans nästan fanatiska angrepp på alliansen tyder på att han inte tänker ge sig. Och han har makt i det rödgröna. Lars Ohly kan alltid hota med att han bryter samarbetet för att få igenom det han vill.

Hans uttalande att man bör anhålla alla ministrar från Israel som besöker Sverige (eller menade han EU?) kommer att medföra att Sverige får en framskjuten plats i utrikespolitiken. Det bästa vi kan räkna med är att vi kan få billig gas från kamraterna.

Jag hoppas att det ovan skrivna är en överdrift, men man kan aldrig veta. Det bäst en socialdemokrat kan göra är att rösta på ett parti som ingår i alliansen. Det behöver ju inte vara moderaterna.

Mona Sahlin nämnde ordet rödgrön men undvek att svara på vad de vill åstadkomma. Det är förståeligt. De rödgröna har en lång väg att gå innan de blir överens. Att det blir en dragning mot vänster verkar dock vara tydligt. Med stöd av kommunisten Ohly har vänsterfalangen i socialdemokraterna fått luft under vingarna.

I SvD skriver Per Gudmundson inte helt oväntat:

Mona Sahlin kommer att få en svettig klättring när hon ska försöka ta igen nivåskillnaden. I synnerhet som hon har Lars Ohly och Peter Eriksson klängande i varsitt ben.

Också inte helt oväntat är Dala-Demokraten mer positiv även om det även där finns en underton av osäkerhet:

De borgerliga partiledarna må dra floskler om vänsterpartiet som kommunister, miljöpartiet som bilhatare och sossarna som bleka kopior av det fina som partiet stod för på Tage Erlanders tid.
Men det kan inte dölja att Reinfeldtregeringen med sin järnspettsstela ekonomiska hållning leder Sverige djupare in i krisen, mot en jobbkatastrof. Ungefär som Hoover i USA på 30-talet.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>