Barack Obama.Vi satt alla och tittade på Obama igår. Och man blir berörd. Av folkmassan, av talet, av stämningen. Det är nästa så att vill kavla upp ärmarna och hugga i.

Man kan inte låta bli att fundera över varför inte Fredrik Reinfeldt eller Mona Sahlin kan åstadkomma något liknande. Lite fick vi kanske när Alliansen utmanade Göra Persson, men glöden har svalnat. Monas Rödgröna åstadkommer inte ståpäls ens hos de egna.

Vi tycker en massa om USA, men det är väl det gamla vanliga; man bråkar med dem man har kär. För visst tror vi att USA kommer att klara av sina problem. Den hälsosamme ekonomisten lärde oss dessutom att USA är i bättre läge jämfört med EU och andra länder. SvD skriver:

Barack Obamas installationstal var en bekräftelse av den amerikanska traditionen av förnyelse, återfödelse och hopp om en bättre framtid.

Gaza är ett annat problem som alla förväntar sig att USA löser. EU med Tony Blair har inte gjort något vad jag vet.

Det är bara att ställa sig bland gratulanterna och önska USA och Obama lycka till. Bildt har uppfattat signalerna och skriver:

Jag ser mycket fram mot att – tillsammans med mina EU-kollegor – arbeta med Obama-administrationen på en lång rad viktiga områden.
För det svenska EU-ordförandeskapet blir det en viktig uppgift att fortsätta det arbete som nu inleds under det tjeckiska ordförandeskapet att fördjupa och förbättra de transatlantiska förbindelserna.

Vänstern som hellre har Puttinland som ideal än USA gör sig Göran Greider sig tals för i DalaDemokraten genom en dikt:

…………
Vi som tror på dig ser allt det där
och hör allt det där bakom dig.
Och det kan stanna där:
Vi ökar inte förväntningarnas bördor:
Vi lodar bara förhoppningarna
i det andra Amerika.

Jag antar att han hoppas att USA nu blir mer likt Puttinland??

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Det är något märkligt med USA”

  1. Jag tror att Obama kommer göra riktigt bra saker :)

  2. ”Det är något märkligt med USA”

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>