Ingen tror väl att de rödgröna nöjer sig med de föreslagna skattehöjningarna. Fastighetsskatt för de rika låter fint, men det dröjer nog inte länge förrän alla får skatten. Och bensinskatten ska kompenseras säger de. Ja inte för nöjesåkarna förstås. Jag undrar vad glesbygden tycker om detta.

Det lömska ligger i att de framställer skatterna som både bra för miljön och lyft för de fattiga. Fan troet. De rika är inte så många i Sverige så ganska snart måste skatten höjas för alla om alla bidragsjobb ska betalas.

Men mer kommer. Wetterstrand skippade 5 kronan för bensinen. Vad får hon istället? Tidigare föreslog ledande inom miljörörelsen att endast barnbegränsning kan hindra både förstörelsen på jorden och svälten. Förnuftiga människor inser att det är mer energi som behövs. Frågan är om Wetterstrand och Co. är förnuftiga. Snarare får vi en ny Pomperipossa-debatt.

SvD, DN, Expressen, Aftonbladet

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

4 Responses to “Det är något lömskt över de rödgrönas skattehöjningar”

 1. Krister Nässén
  april 29th, 2010 at 11:22

  ”Förnuftiga människor inser att det är mer energi som behövs.” Undrar om denne skribent fattar att energi varken kan skapas eller förstöras, bara övergå i andra former. Man undrar också om han känner till att oljetillgångarna sakta men säkert minskar. Eller om han känner till att moderaterna i Krokoms kommun glatt förespråkar fortsatt kärnkraft, men uranbrytning i den egna kommunen vill dessa hycklare absolut inte ha…

  Om denna skribent anser att Wetterstrand och co saknar förnuft tar jag det som ett bra betyg för Wetterstrand. Detta av den enkla anledningen att han verkar rätt vilse i pannkakan när det gäller elementära naturvetenskapliga fakta.

 2. Krister:
  När argumenten tryter tar man till hårklyveri. Det som skribenten förstås menar är energi som vi kan använda till uppvärmning, drivmedel osv. Inget annat… att påpeka ordalydelser om att ”energi inte kan skapas” tolkar jag bara som att du håller med honom :)

  Kärnkraft är det rimligaste alternativet i dagsläget – och för en bra tid framöver – är väl bara att konstatera. Bygga nya kärnkraftverk, när dessa är uttjänta om ca 40-50 år så har vi fusionskraft eller något liknande som ger oss ren energi…

  Världen har inte byggts av politiker – utan av forskare och vetenskapsmän.

 3. Jag har en kommentar här.

  http://lars-ericksblogg.blogsp.....skatt.html

 4. Vad kul att klarat dina naturvetenskapliga studier på hög nivå. Då vet du ockaå att jordens energitillgång inte kommer att räcka till om ca 10 000 år. Då vet du också att vi då måste ta vår galax till hjälp för att få tillgång till energi.
  Att du nu i närtid inte tycker att man ska utnyttja de fyra krafterna i atomkärnan tycker jag är lite förvånande med tanke på din kunskap. Att som några inom miljörörelsen föreslå barnbegränsning är som att stoppa huvudet i sanden. Svältande barn kräver något bättre av naturvetare!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>