Det är märkligt att Volvo, som tjänat så mycket pengar, inte kan ta hand om sina anställda säger Fredrik Reinfeldt i gårdagens debatt. Han syftar på att företagen vid kriser är väldigt snabba på att komma till staten för hjälp.

Lite ligger det i sakens natur att Volvo och andra företag försöker se till att ägarna får så stor avkastning som möjligt. Det är ju därför de har investerat i industrin. Och det är dessa investeringar som är mycket av motorn i samhället.

Självklart försöker företagen också se till att skatten blir så liten som möjligt. Utifrån dessa synpunkter är Reinfeldts uttalande svårt att förstå. Metall och andra fackförbund hade kanske kunnat förhandlat om att företag med stora vinster ska avsätta en del av vinsten för att kunna användas vid sämre tider.

DN är idag in sin ledare inne på att vi har en ny situation som vi inte har någon bra erfarenhet av. Tänk om socialdemokrater och alliansen kunde sätta sig ner och gemensamt fundera över vad som kan göras.

Sällan har behovet av en politisk dialog med syfte att finna något nytt varit större. Skada därför att både opposition och regering förefaller så låsta skriver DN.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>