Ungdomen gör vad den kan. Att vara ung, att lära sig för framtiden, att visa empati för miljö och människor. Vad gör vi äldre för ungdomen?

Vi påstår att utbildning är bra, vare dig det finns ”läshuvud” eller ej. Vi tycker att ungdomen ska vara nöjda med att de flesta föräldrar har det bra.

Vi glömmer eller gömmer det faktum att det är ungdomen som ska ta över. För att kunna ta över måste man ha ett jobb. Välutbildad eller ej måste man ha ett jobb. Eller uppmuntras att driva företag.

Detta vill inte vi äldre: Vi vill inte bli undanknuffade av någon entusiastisk ung person. Vi vill inte att nya företag ska lyckas. De äldres kollektiv är viktigare än den enskildes och i synnerhet den unges, framgång.

Varför har det blivit så?

Daniel Kederstedt skriver i sin kolumn på SvD att Las är ett av problemet:

Kristiderna har än en gång påmint om att Las knappast är en vinst för någon. Eller ja, för- utom för den som fortsätter ducka när nästa ungdom far ut genom dörren till arbetslösheten.

Jag tror han har rätt. LAS är ett problem för ungdomar som söker jobb, för företagare som försöker överleva på sitt företag, för samhället som får hög ungdomarbetslöshet. Borde inte LO reagera? Ungdomen är ju potentiella medlemmar! Tyvärr har LO blivit ett politiskt parti istället för en fackförening och LAS är ingen kioskvältare. I dag är det bara Centerpartiet som vågat vädra frågan.

Vad gör ungdomen istället? De kan ju inte studera i evighet även om det var socialdemokraternas sätt att lösa problemet. De flesta tiger och lider. Några startar bränder i Rosengård. Några roar sig på nätet osv. Det senare förresten måste bekämpas då det visat sig att de fildelat. Ungomen ska sköta sig och vara nöjda med att hoppas få jobb, inte sitta hemma och fildela.

Vad händer? Rättegång med en jävig domare blir en sorts politisk rättegång med bara en utgång. En hel ungdomsgeneration tvivlar nu både på politikerna och rättssäkerheten. Bingo!

Maria Abrahamsson SvD försöker visserligen försvara rättssäkerheten men jag tror inte ungdomen håller med. Rick Falkvinge försöker plocka in ungdomarna i ett nytt parti, Piratpartiet. Vi får se om han lyckas övervinna politikerföraktet hos ungdomen.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , , , ,

2 Responses to “Det är inte ungdomens fel!”

  1. ”Rick Falkvinge försöker plocka in ungdomarna i ett nytt parti, Piratpartiet.”

    Jag får väl tacka för att jag kallas ungdom, född 68 som jag är. ;)

    Allvarligt talat så är PP knappast nåt bara för ungdomar, tvärt om är det ett parti som är öppet för alla som oroar sig för att integriteten och öppenheten på nätet hotas. Min mor anser iofs att fildelning är fel, men hon börjar allvarligt överväga att rösta på PP i alla fall eftersom hon anser att det är mer fel att införa tex IPRED mm för att hålla en hel bransch under armarna och för att de etablerade partierna visat sig inte förstå problemet.

    Bra skrivet i övrigt. Just att LO är en så stark politisk kraft är något jag börjar bli mer och mer skeptisk till, speciellt som LO ofta är kraftigt konservativt och därmed förhindrar förändring och föryngring, både vad gäller arbetskraft och tankespår…

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ungdomsarbetslösheten är ett problem

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>