Jag hörde debatten i P1 om bemanningsföretagen mellan Janne Rudén, ordförande för fackförbundet Seko och Henrik Bäckström, förbundsdirektör Bemanningsföretagen. Att lyssna till Rudén var som att höra gruvtolvans ”Vi protesterar”.

För det första, som Rudén, med förkärlek säger, är det inte på kollektivavtalen Sveriges framtid hänger utan på om det skapas några nya jobb i Sverige. Tyvärr kämpar de flesta fack, med Metall som undantag, för fler byråkrater och fler regler.

Att fackens regler är ett hot mot nya framgångsrika företag borde uppmärksammas mer. Vi behöver inte fler byråkrater utan vi behöver fler entreprenörer. Vi behöver dessutom regler som är gynnsamma för de entreprenörer som vill växa och anställa folk.

Diskutera vargar går bra, men varför vill inga diskutera företag? Åtgärder för att rädda liv vill DN utreda men glömmer som vanligt att resurserna kommer från välmående företag, så varför inte börja där.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

3 Responses to “Det är inte kollektivavtalen det är fel på”

 1. Det mest komiska i kraaksaangen aer vael aendaa att LO-facken blint har stoettat sossarna i att ta dem in i det extrem-kapitalistiska projektet EU.

  Svenska foeretag maar vael toppen nu, eller? Ha ha.

  De kan ju alltid laatsas vara foervaanade, men antingen har de extrem otur naet de taenker eller saa aer de korrumperade. Bara att vaelja.

 2. Jo men visst skapas det nya jobb om Företaget A sparkar alla anställda pga arbetsbrist och sedan låter Bemanningsföretaget B göra exakt samma jobb med exakt samma personal, men med sämre anställningstrygghet.

 3. Anställningstrygghet förutsätter att företaget är konkurrenskraftigt, att det överhuvudtaget överlever. Av facken är det väl bara Metall som insett detta.

  Tyvärr har den enda fokuseringen på anställningstrygghet skapat marknaden för bemanningsföretag.
  Tyvärr försvårar alla regler att riktiga ny jobb skapas.

  Småföretagare skrattar när du pratar om anställningstrygghet.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>