Att vara duktig är bra sägs det. Att vara flitig är ännu bättre. Känner ni igen er? Vi har väl alla mött honom som alltid är upptagen. Som alltid tittar i sin almanacka efter lediga tider.

Att vara lat ses inte med blida ögon. Tänk dig att du går in i ett rum och ser en bakåtlutad person med fötterna på skrivbordet! Usch ja!

Men vi har alla fel. Man presterar faktiskt bättre om man är lat ibland. Att vara lat innebär också att man oftast gör saker och ting på ett effektivt sätt. Zenhabits har utvecklat detta och menar att:

1. Att var lat innebär att din kropp och själ är trött och vill vila. Det är tecken på att du verkligen vill vila. Att ignorera dessa tecken leder till utbrändhet. Så vila och må bra om det!

2. Att vara lat innebär att du inte vill arbeta för hårt, vilket ofta leder till att du räknar ut hur man kan göra samma sak med mindre arbete. Många tekniska framsteg kommer från lättja: vi kör bil i stället för att gå eftersom vi är för lat för att gå, vi använder tvättmaskiner eftersom vi är för lat (eller bekväm) för att göra det för hand, vi använder datorer eftersom att skriva för hand är svårt. Naturligtvis är beroende av maskiner är inget bra, men att utnyttja sin lathet att fundera ut ett bättre sätt att göra saker är bra.

3. Lata människor startar inget krig. Vem vill gå igenom alla de problem med att bekämpa ett krig? Fred och vänlighet är mycket lättare.

Vi bör tänka på detta när vi känner oss stressade. Försök göra färre saker men smartare. De rödgrönas arbetsgrupper t.ex. Försök formulera er med färre ord men med mycket innehåll.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>