Det är häftigt med skatt speciellt när skatterna går till Konstfack. Elever som spelar psyksjuk och elever som vandaliserar tunnelbanevagn.

Vandaliseringen filmades och ”konstverket” säljs för 30.000 kr. ”Psykkonstnären” (de kallas sig faktiskt för konstnärer”) skriver i Newsmill:

Jag önskar få träffa er och samtidigt tacka för ert fina och omtänksamma omhändertagande av mig den kvällen, i den så utsatta och desperata situation som ni trodde att jag befann mig i.

Jag är inte säker på att de är så förstående när de upptäcker att blivit lurade. Två saker förvånar mig. Att inte rektorn på Konstfack tar avstånd utan han betonar bara att Konstfack inte äger sina elever!!

Jag instämmer med SvDs syn:

Men med två omdömeslösa tilltag så nära inpå varandra börjar man undra inte bara över omdömet utan också över kvaliteten på utbildningen. Konstverken som föds på Konstfack verkar allt oftare ha Ballar av stål och Jackass som förebilder. Våra skattepengar skulle inte ha något emot lite mer kvalitet än så.

Våra skattepengar används alltså att utbilda så kallade konstnärer. Efter färdig utbildning kräver dessa ”konstnärer” att skattepengar även fortsättningsvis skall försörja dem. Att leva på sin konst anses inte kulturellt fint nog.

Vår kulturminister var med rätt förfärad över verken, men blev naturligtvis åthutad av kultureliten, som anser att hon bara skall betala ”konstnärerna” och inte värdera deras ”konst”.

Läs även andra intressanta åsikter om , , ,

No related posts.

Tags: , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>