Det säger sig självt att de rödgröna pratar mer om solidaritet än driver en solidarisk politik. Socialdemokraterna är hårt lierade med LO som betalar och kräver. Miljöpartiet är hårt lierad med sina kärnväljare som vill strypa energitillgången i Sverige. Vänsterpartiet menar med solidaritet en statlig kontroll av medborgarna.

Alliansen försöker dock värna alla grupper. Ingen blir riktigt nöjd men få blir missnöjda. Man försöker och har lyckats vara solidarisk mot hela befolkningen. Det borde de få kredit för.

Att klämma åt skärgårdsbor som ärvt en högtaxerad fastighet eller att klämma åt de som utbildar sig med höga utbildningskostnader är inte solidariskt. Att ensidigt prioritera de som bor invid en ”tunnelbana” är ett annat exempel på osolidarisk politik liksom att inte tillåta energislukande industri i Sverige.

Mona Sahlin i regeringsställning har aldrig sänkt skatten för pensionärerna. Det har Alliansen gjort. De som ska betala pensionen, dvs de som arbetar, har fått ännu lägre skatt. Det har blivit svårare att fuska med bidragen. Solidariskt ska alla som kan arbeta bidra till samhället. Inte med piska utan med morötter.

De rödgröna tänker ta borta allt. Inte på en gång. Det vågar de inte utan pö om pö. Samhället enligt deras politik ska vara solidarisk mot LO, energimotståndare och staten.

För oss som vill ha ett solidariskt samhälle finns bara Alliansen att rösta på.

SvD, DN, Aftonbladet, Expressen

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>