Tävlingen är avgjord.Alla har sprungit i mål utom de rödgröna. De fortsätter att springa i tron att målet är flyttat, påhejad av Aftonbladet. Med Ohlys uttalande att nu börjar vi med utomparlamentariska metoder fastnar skrattet i halsgropen.

Att högmod kommer före fall ser vi exempel på nu. Reinfeldts sondering ifall MP vill vara med och göra Sverige grönare faller inte i god jord hos Wetterstrand som istället prioriterar socialism före grönt. Många kommer att ångra att de inte istället röstade på Centerpartiet.

Att de rödgröna skulle kunna tvinga fram ett nyval med hjälp av Sverigedemokraterna faller på sin egen orimlighet. Sverigedemokraterna har inget att vinna på ett nyval. Tvärtom har de allt att förlora. Sverigedemokraterna inser nog att de behöver fyra år på sig att få ordning på sitt parti och få förtroende hos allmänheten.

Miljöpartiet missar därmed sin chans att aktivt påverka Sverige mot ett grönare samhälle. Domen över Maria Wetterstrand kommer att bli hård. Lika bra det tycker SvD för annars skulle MP bli det femte hjulet under vagnen.

DN ser framåt och skriver: På kort sikt kan den vägen vara frestande för partier som lidit nederlag. Men den som i opposition väljer att sabotera för regeringen kan inte räkna med att få någon konstruktiv motpart om den efter nästa val själv får uppdraget att bilda regering.

Så sant. Expressen är dock rädd för att vi kommer att få se fler skamfläckar

No related posts.

Tags: , , , , , ,

3 Responses to “De rödgröna har inte fattat att de förlorat matchen”

 1. Nej de fem allianspartierna har ju en klar majoritet, även om Reinfeldt av taktiska skäl naturligtvis inte kan ge några ministerposter åt SD.

 2. och nu tar alliansen ”ansvar”, valnattens mest urvattnade ord, och börjar genast en
  kampanj mot MP med god hjälp av SvD m fl. Härligt!

 3. Men!

  SD har sitt starkaste stöd bland arbetslösa män som lever på bidrag (och som fullt förståeligt vill rikta uppmärksamheten bort ifrån sin egen lättja och oduglighet genom att skylla på någon annan). Dom vet ingenting om fina viner, villalån eller segling. Varför vill ni låtsas att dom har någonting med oss liberaler att göra?

  (om ni nu inte visste det så är den borgerliga grundfilosofin alltså liberalism, tanken att människor är vuxna, kapabla varelser som kan ta hand om sig själva. Liberalerna var de som satt till vänster efter franska revolutionen, som uppfann broderskap, jämlikhet och frihet, som kämpat för medborgerliga rättigheter överallt, som drev frågan om kvinnlig rösträtt, avkriminalisering av homosexuella, etc. Känns väldigt SD, eller hur?)

  MVH/
  Medelklassen

  PS för övrigt tycker jag att Miljöpartiet är ett oftast bra vettigt parti även om jag inte röstade på dem och om de kompromissar fram någonting med regeringen som innebär minskade utsläpp, grönare kommunikationer eller vad så är det bara bra./DS

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>