Byggnads är ungdomens värsta fiende har jag tidigare hävdat. Bakgrunden är att byggnads tillsammans med byggbolagen värnar om sin hemmamarknad. Effekten är höga byggpriser.

De rödgrönas byggplaner blir knappast ett billigt bygge. Dels får Byggnads blodad tand, dels passar byggbolagen på att tjäna en ordentlig slant. Det är fritt fram eftersom det är skattebetalarna som betalar räkningarna.

Dessutom ska hyrorna subventioneras. Marknadsanpassning ska bort, dvs privata aktörer göra sig icke besvär. Liksom inom vården kommer brist på alternativ leda till resursbrister även om skatten höjs till 75 % av inkomsten.

Det verkar inte bättre än att de rödgröna håller på att montera ner välfärden som en följd av all resursbrist som skapas.

DN, SvD

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “De rödgröna gynnar bara byggnads”

  1. Är det bättre och inte göra något alls som alliansen?

    Skall ungdomar som inte får jobb bo hemma till de är 30?
    När vissa grupper får så extremt stora stimulanser, bristen på bostäder är mycket stor. Det leder till en bubbla eftersom priserna på bostäder ökar i en kris…

    Alliansen har verkligen ingen koll på sin egen bostadspolitik

  2. Om du menar ett nytt miljonprogram á la Rinkeby och Rosengård för arbetslös ungdom håller jag verkligen inte med dig.
    Min poäng dock var att byggpriserna är för höga på grund av avsaknad av internationell konkurrens.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>