Jinge förfasar sig över ytligheten i TV och kvällstidningar. Det är Blondinellas utslagning i Let´s Dance som han kommenterar. Han har visserligen inte sett programmet men han förstår inte varför Aftonbladet skriver om detta istället för att skriva om otäckheterna i världen. Jag kan till viss del förstå Jinge även om glamour är avkopplande.

Zappar till Axess ibland och där var i dag ett mycket intressant program; Darwin och gudomligheten. Frågan som många av oss ställer är: finns det en gud när vi ser så mycket ondska i världen?

Frågan har uppenbarligen besvärat teologerna i åratal. Vetenskapsmän, teologer och ateister kom till tals i programmet. Man har kommit fram till ett svar. Gud är god men inte allsmäktig. Evolutionen är ett verktyg för Gud. Beviset för detta kan sökas 70 000 år bakåt i tiden. Då, säger en arkeolog och ateist, hände något med människan. Vi upptäckte vår själ och började fundera över varför vi fanns till. Ett stimulerande program som visar att filosoferna har kommit ikapp naturvetarna och det är bra. Det behövs filosofer men de har varit en tid hämmade av Big Bang kunskapen.

Där har Jinge något att fundera över.

Läs även andra intressanta åsikter om , , ,

No related posts.

Tags: , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>