Faktum är att flertalet muslimer inte vill ha ett al-Qaida-styre. De vill leva i ett öppet samhälle med demokrati och mänskliga rättigheter. Jan Hjärpe beskriver detta på ett bra sätt i SvD Brännpunkt. Men var är de muslimska rösterna?

Det mumlas att det nu blir otryggare att leva i Sverige men man vågar inte ta striden. Det vore på sin plats att muslimerna gör sig hörda och på allvar tar upp kampen mot muslimsk extremism. Det är på något sätt absurt att det är andra främst kristna som försvarar muslimernas mänskliga rättigheter.

Ingen vågar träda fram. Det är förståeligt men knappast försvarbart. Istället förknippas extremism helt felaktigt med muslimer och partier som Sverigedemokraterna växer sig starka.

Det är dags för muslimer att ändra på ordningen. Ställ er upp och ta striden. Propagera för det samhälle ni vill ha. Låt inte extremisterna förstöra för er och det mångkulturella samhället.

SvD, DN, Aftonbladet, NewsMill,Expressen,Aftonbladet-2

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

3 Responses to “Dags för muslimer att säga ifrån!”

 1. Om de faktiskt ville ha det du talar om,
  så skulle de ha gjort det för länge sen.

  Kurderna var och är öppna med sina åsikter om en fri stat, varför skulle inte de av dem som är muslimer vara öppna om de ville ha sekularisering?

  För att de inte VILL ha sekularisering som påstås.

  De få som säger något om att den här fundamentalistiska muslimen skulle förvridit Islam, ljuger medvetet för att lugna oss.

  Ingen människa skulle offra sitt liv som så många andra, om han inte klart och tydligt läst att det var för det bästa enligt religionen.

  Plocka bara upp en Koran och några hadither, så ser du tydligt att muhammed tyckte att martyrskapet var något oerhört viktigt inom Islam.

  Visst finns det fredliga texter från medina, men dessa ersatte muhammed snabbt senare med nya våldsamma texter, så fort han fick makten.

 2. Det du uttrycker är fanatism fast åt andra hållet. Det är ett steg tillbaka till de gamla korsriddarna.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Muslimerna verkar inte ta kampen

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>