Ok. makten finns i mitten och i att att hylla det svenska, i att inte sticka ut för mycket och ha en viss vurm för kollektiva lösningar. Socialdemokraterna var mästare på att bemästra detta under lång tid. Reinfeldt och Borg hade lärt sig läxan och gör det numera ännu bättre.

Priset vi betalar är höga skuldsättningar, få växande företag och oroande studieresultat. I sann socialdemokratisk anda beskattas pengar på banken hårt men räntor på lån subventioneras. Man beskattar hårt den som utbildar sig till jobb som ger högre lön. Villan blir en bankomat skriver Sofia Nerbrand i SvD.

En viss uppluckring har skett, det ska erkännas. Lite börjar vi vänja oss att få välja dock under högljudda protester.

Reinfeldt tror nu att den inslagna vägen kommer att ge ännu en valvinst. Fan troet, socialdemokraterna togs på sängen. Motdraget var löjligt nog en butler och en dragning mot vänster. De kommer att lära sig och vinner förmodligen nästa val. I alla fall om vänsterfalangen tappar inflytande. Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson hoppas dock att jämlikhetsfrågan ska vinna valet, dvs det ska inte löna sig att kämpa för något.

Det är därför dags för Reinfeldt att tänka mer borgerligt. Att få företag att växa. Att det är en fördel att spara. Att det är en fördel ekonomiskt att utbilda sig. Att bekämpa jantelagen osv.

Får man gehör för allt detta blir det svårare för sossarna att vrida allt tillbaka och göra folk bidragsberoende igen.

Aftonbladet, DN

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>