Nu om någonsin är det dags att ta företagandet på allvar. Särintresse eller ej så är framgångsrika företag en förutsättning för vårt välstånd. Det vet Reinfeldt och det vet också socialdemokraternas nye ledare Löfven. Så ring honom och gör upp med socialdemokraterna om ett företagspaket.

Så här kan dealen se ut. Löfven får gehör för sin höjda A-kassa och Alliansen får stöd för ett företagspaket bestående av bl.a. förändringar i arbetsrätten med syftet att höja konkurrensnivån i företagen.

En annan del ni är överens om är forskningen som är hyperaktuell nu genom Astra. I Sverige pytsar vi ut forskningspengar om professorerna hittar medfinansiärer bland företagen. När företagen sviktar behöver vi göra som i USA ge en ordentlig klumpsumma redan från början. Då får professorerna t.o.m tid till att forska och inte bara leta pengar.

Visst finns det delar som Alliansen och Socialdemokraterna är oense om men någon skillnad ska det ju finnas kvar till valet. LOs födkrok, storföretagen, håller nu på att flytta från Sverige så det finns beröringspunkter mellan politikerna och LO som borde kunna utvecklas.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

Än en gång Reinfeldt, slå Löfven en signal och gör upp om företagandet i Sverige. Det tjänar alla på.

DN,DN, SvD, AB, EXP, Folkbladet, Böhlmark

No related posts.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Dags att kavla upp ärmarna Reinfeldt!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Annie Lööf eller aktier?
  2. Både Vänstern och Moderaterna är tysta fast av olika skäl

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>