Cyklister är ett orosmoment. Många överskattar situationen och cyklar vilt på stadens gator. Omkörningar på vänster sida görs utan en tanke på att bilisten förmodligen inte ser cyklisten. Byte av fil eller en funnen parkeringsplats för bilen kan bli förödande.

Jag vet inte hur många cyklister som skadas i trafiken men jag gissar att det är en ökande trend. Någon måste fundera ut hur cyklister och bilister ska kunna samsas. Målade cykelbanor är en väg men bara om de inte korsar bilbanan. Tyvärr cyklar många utanför cykelbanan när de cyklar om varandra och att cykla mot rött och via övergångsställen borde beivras kraftigare.

Förbjuda cyklister ska vi nog inte göra men de måste bli uppmärksam på att de utgör en trafikfara. I Holland har man gått längre och insett att både bilister och cyklister måste skyddas.

cykelklubben, cycleville

Läs även andra intressanta åsikter om , , ,

No related posts.

Tags: , , ,

5 Responses to “Dags att förbjuda cyklister bland bilar!”

  1. Eller så kan vi bilister minnas att cyklister och mopedister får (och i många fall SKA) köra om på höger sida, och använda både backspeglar och titt i döda vinkeln, innan vi svänger höger eller slänger upp våra bildörrar.

    Typ följa trafikreglerna.

  2. Jag vet inte hur det är i din bil men i min finns det en död vinkel som cyklisterna cyklar in i plus att cyklisterna skapar egna filer.

  3. När jag tog körkort fick jag lära mig att titta över axeln innan jag svänger.

  4. Lättjan kommer segra i slutändan.

    Tills det att någon tar fram en cykel där man kan sitta på röven och jobba på sin diabetes medan man cyklar så kommer folk ta risken att köra ihjäl någon dum stackare som inte kör bil.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Med livet som insats

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>