I förra valrörelsen ville Allians för Sverige förändra Sverige till ett bättre samhälle på många sätt, inte minst ur globaliseringssynpunkt. I årets valrörelse har namnet ändrats till Allians och kraften läggs på att övertyga oss att motståndarnas socialiseringsalternativ innebär ett sämre samhälle.

Hans Bergström i DN efterlyser visioner i årets valrörelse om vad alliansen vill med Sverige. Han tar Danmark som exempel där Rasmussen sätter mål för vad Danmark ska befinna sig om tio år:

1. Danmark ska vara bland världens 10 rikaste länder.
2. Det danska arbetsutbudet ska vara bland de 10 högsta i världen.
3. Danska skolbarn ska vara bland de duktigaste i världen (bland de fem bästa).
4. Minst ett danskt universitet ska ligga bland Europas 10 främsta.

Hans Bergström har rätt. Var är alla visioner? Ibland får man intrycket av att Alliansen tänker ta fyra års time-out och bara invänta att de rödgröna gör bort sig inför väljarna. Lattekvinnorna kommer att inse att MP inte var någon höjdare och bidragstagarna börjar längta efter arbete igen.

Så kanske det blir men även om så är fallet bör Alliansen ta sig an frågan om framtiden. Dagens debatter är ett underbetyg för våra politiker. Allt verkar vara kortsiktigt och jakt efter billiga poänger. De rödgröna vill återställa bidragen men sedan då … Alliansen vill ha fler i arbete men om det saknas arbetstillfällen …..

Man kan som Sanna Rayman i SvD angripa en minister men jag tycker att hela kollektivet har fått Wetterstrand-frossa.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

One Response to “Dagens debatter är ett underbetyg för våra politiker.”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hur länge ska man behöva tjata på poitiker

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>