Ibland känner vi att vi vill ha någon förändring. Det kan vara i jobbet, i teamet, hemma eller väldigt personligt.

Det finns en metod som fungerar mycket bra som jag skall berätta om. Vi är vana vid att analysera problem för att därigenom hitta lösningar. Och det är ju inte så konstigt. Är det oljud i bilen eller om tvättmaskinen strejkar brukar vi analysera problemet för att förstå hur vi skall hitta åtgärder.

När det gäller relationer finns det bättre metoder. Detta kanske låter konstigt men strunta i att analysera problemet, det tar bara en massa onödig tid, utan försök direkt hitta lösningar. Försök också se om delar av några lösningar fungerar bra idag. I så fall förstärk dessa.

Alltså hitta din plattform,dvs nuläget. Vart vill du komma? Fundera på vilka lösningar det finns för att nå dit. Utgå sedan ifrån någon lösning som du vet fungerar någorlunda och gör den en aning bättre.

Det finns mer att säga om den här metoden som idag används på ett framgångsrikt sätt. Bl.a. finns det några hjälpmedel som jag kommer att återkomma till framöver.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>