Svaret är inget om man använder kreditkorten till att låna pengar. Räntan på lånade pengar är betydligt högre än andra lånemöjligheter.

Men om du inte utnyttjar krediten är korten ett bra sätt att handla på men det gäller att läsa villkoren och bestämma sig för vad man ska ha kortet till. Förmodligen tjänar du på att ha flera kort.

Antag att du vill kunna ta ut pengar i bankautomaten och att du vill ha bonus på allt du köper. Antag vidare att du inte vill betala någon årsavgift. För att klara detta behöver du ha flera kort. Lägg dessutom till att du vill ha ränta på pengarna om du tvingas ha pengar på kontot, vilket är aktuellt om du ska kunna använda det som ett bankomatkort.

Själv har jag hittat två kort som uppfyller mina krav. Ett kort från OKQ8 som jag handlar och får 1 % bonus och ett från Forex som har 0 kr avgift vid uttag och som dessutom ger hyfsad ränta på pengarna.

Eventuellt ska man ha ett betalkort också som bara använder på Internet.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>