Januari ska ju vara en bra månad, men det känns lite skakigt på börsen. Igår den 27 jan 2010 vände det i alla fall uppåt med 0,4 %. Med anledning av detta skriver vinnarbyrån:

Sannolikheten för en kort uppstuds ser jag som betydligt större än en fortsatt nedgång idag, men risken för en kommande rekyl har definitivt inte blåst över. Det råder fortfarande gul lampa.

Själv sålde jag Avanza Zero och Investor i övertygelsen att börsen är på väg ner. Det var kanske för tidigt. Jag påverkades av Cornucopia som i onsdags skrev:

Vi ser alltså möjligen en allvarlig trendvändning på börsen här och nu, även om man bör avvakta utvecklingen veckan ut innan man drar några slutsatser. Men jag vill alltså höja ett varningens finger för att det ser ut att kunna vända ner på allvar just nu. De som vill kan förstås vänta med att gå ur långa (=positiva) positioner veckan ut, men man bör åtminstone inte gå lång i något nytt just nu.

Osäkerhet är tydligen något vi får leva med.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>