Är 2009 ett bra år att starta nytt företag? Ja säger Marie Reinius, vd på Svenska riskkapitalföreningen, i en artikel på IDG.se.

- Om man satsar och bygger småföretag i lågkonjunktur så bygger man in en kostnadsmedveten struktur från början. Sen när det vänder har man den kulturen, och då kan man göra resultat, säger Marie Reinius, vd svenska riskkapitalföreningen

- De stora drakarna kommer inte att satsa på jättestora investeringar, utan kommer hellre att effektivisera sina befintliga system. Så det kommer att bli lättare att sälja produkter som trimmar och tunar befintliga än att byta ut hela system, säger hon.

- Allt som har med säkerhet att göra kommer att vara intressant. I lågkonjunktur ökar även kreativiteten hos skurkarna. I den värld vi lever med snabbare it och öppenhet, så blir också säkerheten väldigt viktigt, säger Marie Reinius.

Jag har tidigare pekat på några andra branscher som verkar bra i dessa tider:

  • Finansiella tjänster

  • Marknaden för boende

  • Hälso- och sjukvårdstjänster

  • Upplevelseprodukter

Svenska riskkapitalföreningen kan vara intressanta för många att titta lite närmare på. De har producerat två korta filmer om riskkapitalbranschens utveckling i Sverige som du hittar här.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

Tags: , , , ,

One Response to “Vad säger riskkapitalister om 2009”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ta tag i arbetsrätten och underlätta för småföretagen!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>