Vad gör man när allt ser ut att gå fel väg. Sverige förlorade i VM, börsen går ner, småföretagarna har det kämpigt och chefen är urkass?

En ganska vanlig situation eller hur? Det är först nu som vi inser att vi behöver hjälp. Inte så att vi inte skulle klara av situationen själva utan för att vi skulle behöva resonera i nya banor. Men då behöver vi någon att resonera med eller?

Helt klart, en samtalspartner underlättar men om man nu inte tycker man har någon att prata med vad gör man då?

Det är inte helt lätt att få kontroll över sina tankar men det här kan vara ett förslag till aktivitet.

  • Acceptera situationen som den är. Går det dåligt erkänn det för dig själv utan bortförklaringar.
  • Fundera på vad du vill uppnå på lång sikt; framgångsrik inom …, lönsam företagare, balanserat liv eller vad som känns viktigt för dig i ditt liv.
  • Vilka handlingsalternativ finns det för att nå dit du vill och vilka fungerar bra idag.
  • Välj något alternativ och helst någon som du vet fungerar hjälpligt idag.
  • Bestäm dig för ett närliggande mål som du ska uppnå med det alternativ du valt. Tänk på att de mål du sätter ska hela tiden vara små steg så att du hela tiden kan följa dina framsteg.

2 Responses to “När allt är pyton”

  1. Väldigt bra tips detta. Tror att det är oerhört viktigt att erkänna situationen som den är och ”gilla läget” och inte hamna i en massa självömkande.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Coaching » Blog Archive » Mer om när allt är pyton

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>