Genom arbetsförmedlingen kan man få en gratis jobbcoach. Det är ett erbjudande som du skall utnyttja därför att det kan ge dig ett nytt perspektiv i jobbet att söka jobb.

Jag har genomfört ett antal lyckosamma jobbcoachinguppdrag. Det har varit berikande i första hand för de arbetssökanden men också för mig själv.

Vad kan man då göra som en jobbcoach? Naturligtvis är mycket personberoende men jag brukar ha följande struktur: definiera mål/visioner, introduktionsbrev /CV och sökprocesser.

Att söka jobb är ett heltidsjobb. För att komma på en intervju hos en arbetsgivare räcker det inte med att skicka in sin CV och hoppas på det bästa. Det gäller att redan från början synas så att man kommer överst i ansökningshögen. Introduktionsbrevets utformning med kompletterande telefonsamtal är viktiga moment för att nå resultat.

Under jobbcoachingen tränas mycket på de momenten. Andra moment som tränas är intervjun. Under en intervju säljer du dig själv och att tänka på är att det du säljer måste stämma överens med företagets behov annars har man ju ingen användning för dig.

Frågan du alltid får är “Berätta lite om dig själv”. Den har vi tränat på så att du på ett sammanfattande sätt kan redogöra för dina bra egenskaper och så att det också stämmer med företagets behov.

Att i förväg inse vilka behov företaget har är nyckeln till framgång och nytt jobb.

Jag är medlem i Senior Advisers som är en ekonomisk förening som hjälper både företag och enskilda till framgång. Du hittar mig här under deras hemsida där du också hittar min mejladress.

En annan möjlighet  för arbetssökande är att starta eget. Om du har funderat över en affärsidé kan det vara ett lämpligt tillfälle att förvekliga din idé. Hör gärna av dig med dina funderingar.

Rolf Erikson

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

Tags: , , , , , ,

One Response to “Jobbcoaching för dig som söker jobb”

  1. In my view, if all webmasters and bloggers made just right content material as you did, the web might be a lot more helpful than ever before. Ever since the day I first saw this blog I have applied your tricks and they have really enhanced my day to day goals. Keep up the great quality writing, it is rare to see a nice posts like this one these days. I bet you probably make puppies smile.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>