Att sälja är inte så lätt, men helt avgörande för hur bra det går för ditt företag. Disciplin är viktigt samt ihärdighet.

Antag att du ska sälja för 40 000 kr per månad. Per vecka blir det 10 000 och per dag 2 000. Dvs varje arbetsdag ska du sälja för minst 2 000 kr. Om din produkt kostar 500 kr behöver du sälja 4 st per dag.

Nu kommer det svåra. Hur många kunder måste du träffa för att få 1 produkt såld? Här skiljer det sig beroende på vilken produkt vi talar om och hur skicklig du är att göra avslut.

Inte minst inom avslut är det viktigt att förkovra sig. Mycket är skrivit om detta. Här är ett förslag, 30 sätt att göra affär : avslutsteknik för dig som vill lyckas med försäljning. Boken är skriven av Max Söderpalm som på sin hemsida har följande referens:

Så här skrev Richard Turoczi, Sales director New business Careerbuilder
”Efter att ha börjat läsa boken, kunde jag inte lägga ifrån mig den förrän jag var klar. Väldigt konkreta tips, som vi i vårt arbete har direkt nytta av och som vi kan använda oss av omgående i vår försäljning. Pedagogiskt skrivet med massor av bra tips, skrivet på ett välformulerat och lättbegripligt sätt.

En bok man kan läsa flera gånger och som kommer att innebära ett lyft för alla säljare som läser den.”

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>