Det är mycket prat om att använda molnet för programvara istället för datorbundna program. Det passar inte för allt men det finns några bra alternativ. City Cloud är ett som TkJ Blogg har gått över till. City Cloud kostar dock en slant men det finns varianter som är gratis.

Själv använder jag Googles molnbaserade Gmail för mailfunktionen. Det är praktiskt. man kan logga in på alla datorer och kolla mailen. Även Googles kalender använder jag på samma sätt.

När det gäller officeprogram är det inte lika självklart. Jag gör så att jag använder Open Office som är datorbundet. Dokument och presentationer som jag vill nå från andra datorer laddar jag upp till Zoho.com. Det är praktiskt att inte alltid behöva ha datorn med sig.

Zoho innehåller ett helt officeprogram plus lite till som t.ex. CRM. För små användare är det dessutom helt gratis. Gratis är det också hos Googles motsvarighet, men jag tycker Zoho är bättre.

Dokument som ligger hos Zoho kan man antingen läsa och redigera i molnet eller ladda ner i valfritt format. Mycket praktiskt.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>