Förslaget till fildelarlag gynnar inte artisten. På något sätt har distributörerna övertygat artisten om behovet av en lag mot fildelning. Sanningen är att fildelning är ett nytt sätt att distribuera exempelvis musik.

Med det nya sättet behövs ingen CD. Kunden får låten direkt i digital form. En distributionsform som i princip är gratis. Vad ska då distributörerna leva på? Ja det är precis detta det är frågan om, därför vill distributören förhindra fildelning för annars behövs inga distributörer.

De futtiga kronor en artist får av distributören för varje såld skiva är jag säker på att fildelarna är villiga att betala men inte det hutlösa pris som idag gäller för en tjänst som inte behövs.

Att tro att kunderna kommer att återgå till att köpa på det gamla sättet är naivt. Antingen avtar intresset för en viss artist eller så kommer, vilket är mest troligt, fildelningen att styckas och krypteras. I krypteringen kan dessutom slumpmässig information bakas in och blir omöjlig att spåra. Fildelning kommer därför att fortsätta som vanligt vilket artisterna ha glädje av.

Bäst vore att skrota lagen och istället hitta en övernskomelse där artisten inte distributören fick en slant för varje nedladdning. (Bilden är tagen från fildelare.org)

Läs även andra intressanta åsikter om , , ,

Tags: , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>