Nu är det turism som gäller. Politiker i alla läger tror att turismen ska kunna ersätta alla förlorade jobb. Några kommuner har säkert bättre förutsättningar för detta än andra men för flertalet kommer det att innebära bortkastade skattepengar.

Politiker och kommuner tror att de är bättre än andra kan få hjulen att snurra. Anders Knape skriver i DN att om inte kommunerna gör vissa saker kommer inte lågavlönade få tillgång till t.ex. kultur. SvD håller inte med utan tycker att kärnverksamheten måste effektiviseras.

På något sätt har man glömt entreprenörsskap. Om det det finns ett behov från kommuninnevånare, turister eller andra näringar så kommer det alltid att finnas entreprenörer som kommer att hitta lösningar som uppfyller behoven. Förutsatt att vi slutar att straffa företagare för att de tjänar pengar på verksamheten.

Strategiskt är det trots allt läge för entreprenörer att presentera idéer för politikerna. De verkar vilja vara med och betala. Glöm bara inte bort att tänka stort. Turister vill ha ett färdigt program som de kan ta ställning till och då räcker det inte med bara en sevärdhet.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>