Jag åt en fantastiskt god rökt lax. Jag hade köpt en laxsida med skinnet kvar på ca 1 kg. Med lite salt och vitpeppar lag jag den i röken som jag laddat med alspån och några kvistar en. Efter ca 25 min var fisken färdig. Jag använde en temp som jag satte till 62 grader.

Det kan ibland vara svårt att sätta tempen rätt. Pröva gärna på ett annat ställe också innan ni tar ut fisken.

Till detta serverades en potatissallad gjord på olja, vinäger och lite grönt. Såsen blev crème fraiche med majonäs. Framför allt var det laxen som blev jättegod. Ni måste bara pröva! Obs, bilden är inte min. Jag hade inget på laxen utöver kryddorna.

Tidigare inlägg om rökning hittar ni här och här.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>