Man hör ibland någon säga: Om man bara kom på intervju skulle man framstå i bättre dager.

Visst, man söker och söker utan resultat. Om man ändå bara fick komma!

Så hur kommer du på intervju? Du har kanske prövat alla sätt att synas i floden av ansökningar utan framgång, så det verkar inte vara en framkomlig väg. Naturligtvis ska du fortsätta att söka men också fundera på om det finns något sätt du kan få presentera dig för företagen.

Jag vet inte hur många företag du har i din närzon men om du ska synas behöver de ha dig på näthinnan innan de har behov av arbetskraft.

Fundera på hur du kan presentera dig för alla företag i din omgivning. Läs gärna på vilka problem de har just nu och försök föreslå en lösning eller ha förevändningen att du snabbt kan hoppa in på ett vick eller ….

Om du är hemma på bokföring, moms och skatter kan även flera enmansföretag vara intressanta. De brukar avsky bokföring och momsinbetalning. Är du osäker kanske någon bokföringsbyrå behöver en assistent vid deras toppar.

Jag lärde mig en gång av en engelsman att för honom fanns bara möjligheten med eget företag. Han hade som ung misslyckats i skolan, var invandrare och satt i fängelse efter att ha slagit ett befäl i marinen på käften.
Han sa, att det finns ingen chans på jorden att någon skulle anställa honom, så han blev egen, köpte en rullande glasskiosk och är nu miljardär. Entreprenörer finns det alltid behov av.

Själv har jag 30 års industriell erfarenhet och har anställt många. Jag har också drivit egna företag och arbetar nu som jobbcoach i samarbete med arbetsförmedlingen. Många fall är intressanta därför att det är många som stångar sig blodiga i den flod av ansökningar som finns på marknaden.
Om det inte fungerar på det sätt som du idag försöker efter gäller det att hitta nya infallsvinklar.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>