Detta frågar sig CATO, en oberoende tankesmedja i Washington. I en artikel i The Washington Times, Surprised by the Obvious, påpekar att det son nu har hänt inom finansvärlden var förutsägbart.

Inom privata sektorn ställs ansvariga till svar ifall de finansiellt gör saker som tydligt leder till någon form av katastrof. Gäller inte detta för politiker, frågar sig CATO.

Den stora orsaken till finanskrisen är inte girighet utan vänsterns fördelningspolitik. De har krävt att bankerna skall lättare låna ut pengar för husköp till de som egentligen inte har råd.

Cato fortsätter med exempel på hur politiker blir förvånade mot bättre vetande. Premiärminister Brown blir förvånad över att rika försvinner från landet när skatterna höjs. Att Putin blir förvånad att börsen reagerar på inskränkningar i utländska investeringar och krigföringen i Georgien.

Läs även andra intressanta åsikter om , ,

En tankeväckande artikel från CATO. Läs den!

Tags: ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>